Westbrookovih 46 poena za pobjedu Oklahome nad Washingtonom

Još jedna maestralna partija

Westbrookovih 46 poena za pobjedu Oklahome nad Washingtonom

Russell Westbrook je u noći sa četvrtka na petak pružio još jednu maestralnu partiju u dresu Oklahome, koja je rezultatom 121:112 savladala Washington na svom terenu.

Najbolji igrač Thundera je za 36 minuta na parketu postigao 46 poena, čemu je dodao po šest asistencija i skokova. Westbrook je tako nadmašio Beala, koji je na drugoj strani također bio fenomenalan i utakmicu je završio sa 41 postignutim poenom.

Nakon prvog poluvremena, Oklahoma je imala 14 poena prednosti (54:40), da bi u nastavku utakmice Washington zaprijetio i u jednom trenutku stigao do poravnanja (68:68). Ipak, Oklahoma je brzo vratila prednost i do kraja utakmice mirno privela posao kraju.

Oklahomi je ovo bila 28. pobjeda u sezoni uz 20 poraza i ovaj tim je ostao na petoj poziciji Zapada. Washington je šesti na Istoku uz omjer 26-23.

Uspješnu noć imao je i Denver, koji je u svom Pepsi Centru savladao New York rezultatom 130:118. Domaći košarkaši su od starta utakmice bili u prednosti i kontrolisali situaciju na terenu, a na kraju su slavili sa sigurnih 12 poena prednosti.

Najbolji u ekipi Denvera bio je Harris sa 23 poena, dok su u New Yorku po 21 postigli Porzingis i Beasley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi