Cavsi u krizi: OKC razbio Jamesa i društvo usred Clevelanda

Katastrofa Cavaliersa

Cavsi u krizi: OKC razbio Jamesa i društvo usred Clevelanda

E. Ganibegović

Košarkaši Oklahome City pokazali su da se nalaze u zaista sjajnoj formi, kada su večeras upisali svoju četvrtu pobjedu zaredom, nakon što su razbili Cleveland Cavalierse sa 148:124.

Već u prvoj četvrtini se vidjelo da veću želju sa pobjedom imaju Westbrook i društvo, pošto su nakon prve četvrtine imali 19 poena prednosti. Cavsi su nešto više pokazali u drugoj dionici, pa su zaostak smanjili na 16 poena.

Thunderi su u drugom poluvremenu nastavili razbijati protivnika, te se njihova prednost povećavala iz minute u minutu, pa su negdje pred sami finiš imali čak +31. Do kraja su odradili rutinski posao i upisali zasluženu pobjedu.

Oklahoma u Zapadnoj konferenciji ima učinak od 26-20 i nalaze se na petom mjestu, dok su Cavsi upisali peti poraz u posljednjih šest mečeva i tako se nalaze na trećoj poziciji na Istoku sa skorom 27-18.

Paul George je bio briljantan sa 36 poena, dok je Russel Westbrook ubacio 23 poena i tome dodao čak 20 asistencija. Carmelo Anthony je meč završio sa 29 i Steven Adams sa 25. Na drugoj strani je Isaiah Thomas imao 24, a Lebron James 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi