Wilbekin napravio potpuni haos
Amerikanac samo trči za novcem (Foto: EPA)

Nevjerovatna situacija

Wilbekin napravio potpuni haos

M. Šljivak

Turski reprezentativac Scottie Wilbekin ponovo je napravio potpuni haos.

Ovaj sjajni bek u februaru bio na korak od dresa Bosne i Hercegovine, ali je na kraju prihvatio ponudu selekcije Turske koja mu je ponudila ogroman novac.

Nekoliko mjeseci kasnije 25-godišnji košarkaš ponovo je napravio haos, a ovog puta je u pitanju izbor novog kluba.

Wilbekin je odlučio napustiti Darussafaku i dogovorio je sve sa Anadolu Efesom. Međutim, dogovor između ekipa nije postignut što je iskoristio Maccabi Tel Aviv i poslao je ponudu od milion dolara koju je Darussafaa prihvatila.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, Wilbekin neće da ide u Tel Aviv. On striktno želi u Efes koji mu je ponudio tri miliona dolara za dvije sezone i on se tog ugovora ne želi odreći i nema namjeru da ide u Maccabi.

Vidljivo je da je Wilbekinu novac na prvom mjestu i Amerikanac sa turskim pasošem očigledno na košarku gleda samo zbog novca.

Top Komentari

stopkrkanima
Je li ovo tekst napisan kao vase gadjenje na to sto ne igra za BiH za sta je kriv samo nas savez ili meni to samo izgleda tako?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi