Wizardsi bez Johna Walla srušili Thunder

Sjajna partija Otto Portera

Wizardsi bez Johna Walla srušili Thunder

Washington Wizardsi su večeras, bez obzira na nedostatak najboljeg igrača Johna Walla, porazili veoma dobru ekipu Oklahoma City Thundera na domaćem terenu sa 102:96.

Oklahoma igra sjajno u posljednje vrijeme i traži što bolju poziciju pred početak play offa, a to bi veoma lako moglo biti i drugo mjesto na Zapadu. Ipak, današnji poraz joj sigurno neće pomoći u tome.

U prvoj dionici domaći su bili za nijansu bolji i vodili su sa 30:25, ali Thunder okreće stvari u drugom periodu te na odmor odlazi sa prednošću 54:53.

Treća četvrtina ponovo pripada domaćima koji u jednom trenutku odlaze i na sedam poena prednosti, ali ipak se dionica završava prednošću gostiju od pola koša. Domaći su meč uspjeli da prelome tek na samom kraju kada su od rezultata 96:96 došli do serije od 6:0 kojom su i potvrdili pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Otto Porter Jr. sa 25 postignutih poena, dok je Bradley Beal dodao 21. Kod gostiju se najviše istekao Paul George sa 28 poena i šest skokova. Westbrook je imao 13 poena i 10 asistencija, a Carmelo 19 poena, šest skokova i tri asistencije.

Od ostalih rezultata dodajmo trijumf Knicksa protiv Netsa sa 111:95, te također domaću pobjedu Toronto Raptorsa protiv Minnesota Timberwolvesa sa 109:104.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi