Wizardsi rutinski protiv Philadelphije

76ersima nije pomogla ni odlična partija Embiida

Wizardsi rutinski protiv Philadelphije

Nakon poraza od Hornetsa, Washington Wizardsi su danas na svom parketu uspjeli upisati dosta lagan trijumf nad Philadelphia 76ersima rezultatom 109:94.

Neizvjesno je u Capital One Areni bilo samo u prvoj četvrtini kada su se dvije ekipe nekoliko puta smijenile u vodstvu, a onda Wizardsi u drugom periodu nemeću svoj ritam igre.

Konstantno su domaći vodili u drugoj četvrtini, a u finišu ove dionice stižu i do prve dvocifrene prednosti, da bi na odmor otišli sa čak 19 poena prednosti (67:48).

Održavali su visoku prednost domaći tokom treće dionice, da bi se 76ersi pokušali vratiti u susret u zadnjoj četvrtini, ali stiče se dojam da su prekasno "upalili motore", pa su Wizardsi upisali laganu pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi je najefikansiji bio Bradley Beal sa 24 poena, dok je jedan manje ubacio Otto Porter Jr. Oubre Junior je dodao 19 poena, dok je Gortat upisao double-double sa 13 poena i 10 skokova.

Kod 76ersa se istakao centar Joel Embiid sa double-double učinkom od 25 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi