Sjajni Dario Šarić odveo 76erse do trijumfa nad Knicksima
Uz Šarića se istakao i McConnell koji je upisao "neefikasan" triple-double sa 10 poena, isto toliko skokova i 11 asistencija.

Hrvatski košarkaš najefikasniji pojedinac meča u Wells Fargo Centru

Sjajni Dario Šarić odveo 76erse do trijumfa nad Knicksima

Philadelphia 76ersi su na svom parketu savladali New York Knickse rezultatom 108:92, čime su stigli do četvrtog trijumfa u nizu.

76ersi su gotovo čitavim tokom susreta bili u prednosti, ipak tek su u posljednjoj četvrtini uspjeli prelomiti utakmicu i doći do pobjede.

Domaći su tako već u prvoj četvrtini stigli do +11 i ovu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 31:21. Ipak, Knicksi su u drugoj četvrtini zaigrali nešto bolje.

Gosti polovinom druge dionice smanjuju deficit na samo jedan poen, ali ne uspijevaju doći do izjednačenja i prelaska u vodstvo, pa se na odmor otišlo prednošću 76ersa od 57:55.

Knicski će u nakon osam minuta igre u trećoj dionici koševima Enesa Kantera stići do izjednačenja (73:73), ali je čini se to bio znak Philadelphiji da "doda gas".

Domaći tog trenutka počinju novu seriju i u zadnjih 12 minuta ulaze sa +7. Serija 76ersa se nastavila i u zadnjoj dionici u kojoj stižu do prednosti od 17 poena razlike i lagano privode susret kraju.

Philu su do pobjede predvodili sjajni Dario Šarić koji je postigao 24 poena i danas odlični TJ McConnell koji je upisao tripl-double sa 10 poena, 10 skokova i 11 asistencija. JJ Redick je ubacio 18 poena, dok je jedan manje dodao Joel Embiid.

Kod Knicksa je najefikasniji bio Michael Beasley sa 22 poena, dok je 18 dodao Courtney Lee.

U susretu koji je počeo u istom terminu New Orleans Pelicansi su predvođeni sjajnim Anthonyjem Davisom slavili na gostovanju kod Detroit Postonsa sa 118:103.

Davis je upisao double-double sa 38 poena i 10 skokova, dok su se kod Pistonsa istakli Blake Griffin sa 22 poena i Andre Drummond sa double-doubleom od 13 poena i 21 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije