James nije mogao sam, Cleveland izgubio od Washingtona

Poraz na domaćem terenu

James nije mogao sam, Cleveland izgubio od Washingtona

Ekipa Cleveland Cavaliersa je sinoć upisala svoj već 23. poraz u ovoj sezoni NBA lige i to na domaćem terenu od Wahington Wizardsa rezultatom 110:103.

Cavsi su dobro otvorili meč i nakon prve četvrtine su vodili sa 31:22, da bi Washington već do poluvremena preokrenuo stvari u svoju korist i na odmor otišao s vodstvom 57:53. U trećoj dionici su se dvije ekipe naizmjenično smjenjivale u vodstvu, a sredinom posljednje četvrtine su gosti napravili malu seriju i stigli do svoje maksimalne prednosti (104:93).

Domaći tim je do kraja utakmice zaprijetio, ali bilo je to nedovoljno da se izbjegne poraz. Wizardsi su slavili sa 110:103 i to im je bio 34. trijumf u sezoni.

Najefikasniji igrač utakmice bio je LeBron James sa 32 poena, a tome je dodao devet skokova i osam asistencija. U Clevelandu je drugi najefikasniji košarkaš bio J. R. Smith sa 'samo' 15 poena, dok je Thompson postigao 12. Pobjednički tim je sa 18 poena predvodio Beal, a Satoransky i Oubre su postigli po 17.

Philadelphia je kao gost savladala Chicago Bulls sa 116:115. Goste su do pobjede vodili Simmons sa 32 i Embiid sa 30 poena, dok je najefikasniji u poraženoj ekipi bio Portis sa 38 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi