Za bh. reprezentaciju stigle dobre vijesti iz SAD-a

Jones stiže u Sidney

Za bh. reprezentaciju stigle dobre vijesti iz SAD-a

H. Zilić

Odigrana je četvrta finalna utakmica košarkaške WNBA lige.

Connecticut Sun dočekao je Las Vegas Aces i konačan rezultat glasio 71:78 za tim iz Las Vegasa.

Utakmica je protekla u izjednačenom ritmu skoro cijeli period nijedna ekipa nije imala značajniju prednost tako da smo ušli u uzbudljiv finiš gdje se bolje snašla ekipa Las Vegasa i slavila sa za konačnih 1:3 u finalnoj seriji i titulu prvaka u WNBA ligi.

Bh. reprezentativka Jonquel Jones je u dresu Connecticut Suna imala učinak od 13 poena i osam skokova, ali već sredinom treće četvrtine imala je problem zbog četiri lične greške.

Sada nas očekuju reprezentativna uzbuđenja. Svjetsko prvenstvo za košarkašice počinje u Australiji 22. septembra.

Po prvi put u historiji na njemu će učestvovati i reprezentacija Bosne i Hercegovine koja smještena u grupu sa selekcijama SAD-a, Belgije, Kine, Južne Koreje i Portorika.

Prvi meč igramo u četvrtak iza ponoć u 2 sata i 30 minuta po centralnoevropskom vremenu protiv Portorika.

Za selektora Loju i naš stručni štab trijumf Las Vegasa večeras je bila dobra vijest, obzirom da Jonquel Jones neće igrati peti meč finalne serije koji je bio zakazan za 21. septembar, tako da bi se u naredna dva dana Jones trebala pridružiti našoj selekciji u Sidneyu što znači da bi mogla zaigrati već u prvom meču protiv Portorika.

U petak ujutro u  6 i 30 igramo protiv Kine, dok je u subotu od 10 sati na rasporedu meč protiv Južne Koreje. Nakon toga ide dan pauze pa mečevi protiv Belgije i SAD-a.

Prve četiri reprezentacije u grupi izborit će plasman u nokaut fazu.

Promo

Top Komentari

Pajkan
Ko ozebli sunce je cekamo.
7 0
user1629056604
Bez nje nismo ni za bajramskog turnira
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi