Jonquel Jones briljira u finalu, ali to nam zapravo ne odgovara

Serija će potrajati

Jonquel Jones briljira u finalu, ali to nam zapravo ne odgovara

E. Škorić

Najbolja košarkaška reprezentativka BiH, Jonquel Jones, odigrala je sinoć novi meč u WNBA ligi.

Zmajica je predvodila svoju ekipu Connecticut Sun do pobjede nad Las Vegasom u finalu play-offa. Bilo je 105:76 i tako je Connecticut smanjio u seriji na 2:1.

Ona je ubacila 20 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Imala je dobru podršku saigračica jer je Makedonka Bonner ubacila 18, Thomas 16 poena uz čak 15 skokova i 11 asistencija, Hiedeman je dodala 14, Carrington 12, a Williams 11 poena.

Najraspoloženija kod gošća bila je Young sa 22 poena, Wilson je ubacila 19, Plum 17, a dvocifrena je još bila Gray sa 11 poena.

Connecticut 18. septembra dočekuje Las Vegas u četvrtoj utakmici finalne serije i u slučaju da pobijedi, igrat će se majstorica, što bi značilo da će najvjerovatnije Jones propustiti početak Svjetskog prvenstva, budući da bh. košarkašice od 22. septembra igraju u Sidneju.

To bi mogla da bude loša vijest za Gorana Loju i za našu selekciju jer Jones je sinoć na parketu provela 24 minute, a zbog važnosti meča, očekuje se da će imati dobru minutažu i u narednoj utakmici, pa je pitanje kada dođe, koliko će biti spremna i odmorna za nastupe u dresu Zmajica.

Oglasi

Prethodno je, u pretposljednjoj utakmici, onoj 2. u seriji, na terenu provela 30 minuta, a isto vremena na parketu je bila i tokom prvog meča finala, što znači da je ukupno igrala 84 minute u razmaku od pet dana.

Mundobasket za žene se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a u grupi A sa reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.

Prvu utakmicu igramo s Portorikom 22. septembra od 2 sata i 30 minuta iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, a u drugom kolu od 6:30 sati 23. septembra igrat ćemo protiv Kine.

24. septembra ćemo od 10 sati odmjeriti snage sa Južnom Korejom. Nakon dana pauze, 26. septembra od 3:30 sati rivalke će našim djevojkama biti Belgijanke, a za kraj grupne faze spektakl - 27. septembra od 6 sati ujutro okršaj sa SAD.

Oglasi

Prve četiri reprezentacije iz grupe izborit će plasman u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva, a ključna bi u našem timu trebala da bude upravo Jones, pošto smo na krilima nje stigli do Australije i do prvog nastupa na Mundobasketu za žene.

Jones sada želi da osvoji titulu sa svojom ekipom u WNBA ligi, ali isto tako ima velike planove i sa bh. reprezentacijom, samo je pitanje kada će i u kakvom stanju stići na Mundobasket.

U Sydneyu su trenutno Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Veliki hendikep je svakako što za našu reprezentaciju neće moći igrati Marica Gajić jer očekuje prinovu u porodici.

Top Komentari

gogs
Stici ce u takvom stanju da ce jedina od svih biti u takmicarskoj formi, kakve ba gluposti pisete
4 0
Mostarac94
Pa jel bolje da osvoji i da dodje sretna i razvali i za nasu repku vec da izgubi i dodje nikakva u repku
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi