Čeka se Jonquel Jones: Hoće li predvoditi Zmajice na SP-u?

Raspored je užasan

Čeka se Jonquel Jones: Hoće li predvoditi Zmajice na SP-u?

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će po prvi put na Svjetskom prvenstvu.

Zmajice su sjajnim 5. mjestom na Eurobasketu osigurale plasman u kvalifikacije, a nakon toga i plasman na samo SP među 12 najboljih reprezentacija planete.

Prvenstvo će se održati od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji, a naše djevojke su već otputovale u Australiju.

Nakon dugog putovanja u Australiji će odraditi nekoliko treninga i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Malija kako bi selektor Lojo i saradnici vidjeli konačnu sliku naše reprezentacije pred početak prvenstva koje otvaramo 22. septembra utakmicom protiv Portorika u 2 sata i 30 minuta iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Ipak, ono što malo brine naš tim je Jonquel Jones najbolja košarkašica svijeta.

Jones bi trebala predvoditi Zmajice na Svjetskom prvenstvu, ali pitanje je kada će doči, odnosno u kakvoj će formi i kakvom će stanju doći.

Oglasi

Naime, Jones trenutno sa svojim Connecticut Sunom igra finale WNBA lige. U prvom meču poražene su u uzbudljivoj utakmici od Las Vegas Acesa 67:64.

Drugi meč na programu je 14.9., treći meč 16.9. Ako bi serija završila u tri meča što je nerelano očekivati jer su u pitanju dvije najbolje ekipe u WNBA ligi, Jones bi se Zmajicama mogla pridružiti već 18. septembra.

Četvrti finalni meč WNBA lige igra se 18. setpembra, a eventualni peti meč 20. septembra u 21 sat po po lokalnom vremenu.

Dakle, ako bi Jones sa Connecticutom igrala peti finalni meč 20. septembra, za odmor bi imala manje od 12 sati jer bi već 21. setpembra morala na dugi leti za Sidney sa kraja na kraj svijet.

Po dolasku u Australiju imala bi manje od 24 sata na adaptaciju na klimu, na vremensku zonu i odmah bi morala na teren protiv Portorika.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Idealan scenarij je da se finale WNBA lige završi 16. setpembra u protivnom, naša reprezentacija bi mogla biti u problemu jer pitanje je u kakvom bi stanju došla Jones u tom ludom ritmu putovanja.

Prva tri meča su možda i ključna za naše reprezentativke protiv Portorika, Kine i Južne Koreje. Ako bi tu upisali dva trijumfa otvorila bi se vrata nokaut faze pred duele protiv favorizanih selekcija Belgije i SAD-a, tako da je Jones itekako potrebna na samom otvaranju prvenstva.

Top Komentari

Chesa
Čuj hoće li? Ništa nas više ne može iznenaditi.
5 0
crnoicrveno
Valjda ima i neka iz repke SAD koja igra finale tako da ce i njima biti zeznuto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi