Wright napustio Igokeu i potpisao za Brose Bamberg

Seli u Njemačku

Wright napustio Igokeu i potpisao za Brose Bamberg

E. Čaušević

Američki košarkaš Dorell Wright napustio je Igokeu nakon manje od mjesec dana kako je stigao u redove bh. tima.

Nekadašnji NBA prvak sa Miamijem odlučio je da se u Bosni i Hercegovini zadrži nešto manje od mjesec dana, te da spakuje kofere i promijeni klub. On je odigrao četiri utakmice za Igokeu i pokazao je da se radi o zaista sjajnom igraču.

Ubrzo nakon toga stigla je ponuda od njemačkog Brose Bamberga koju Wright očito nije mogao odbiti. Kako prenose tamošnji mediji Wright je prihvatio ponudu njemačke ekipe u kojoj će nastupati do kraja ove sezone.

Wright je najveći dio svoje karijere proveo u NBA ligi u kojoj je igrao za Miami Heat, Portland, Philadelphiju, Golden State, te je još igrao za Floridu i kineski Beikong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti