Dorell Wright na meti Brose Bamberga?
Foto: EPA

Igokea gubi sjajnog Amerikanca

Dorell Wright na meti Brose Bamberga?

Dorell Wright, NBA prvak sa ekipom Miami Heata, je prije nešto manje od mjesec dana sitgao u ekipu Igokee. Ipak, ekipa iz Aleksandrovca će, čini se, ostati bez svog velikog pojačanja.

Iskusni američki krilni košarkaš je odigrao svega četiri utakmice za Igokeu, ali je već, navodno, napustio Aleksandrovac, te je sve izglednije da će pojačati redove njemačkog Brose Bamberga.

Wright je izazvao veliki interes ekipa iz regoina, ali i iz najjačih evropskih liga, svojim dolaskom u Igokeu, s obzirom da se radi o zaista velikom košarkaškom imenu.

Ipak, sve je izvjesnije da će 31-godišnji Wright karijeru nastaviti u Njemačkoj, a da je Igokea ostala bez zaista sjajnog košarkaša.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovaj košarkaš je u svojoj karijeri nastupao za Miami Heat (sa kojim je 2006. godine došao do šampionskog prstena NBA lige), Golden State Warriorse, Philadelphia 76erse, Portland Trail Blazerse, Florida Flame, te kineski Beikong Fly Dragons.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi