Wright o Igokei: Došao sam da pomognem da pobjeđuju
Foto: Doubledouble.rs

Amerikanac predstavljen u Laktašima

Wright o Igokei: Došao sam da pomognem da pobjeđuju

D. Rakanović

Američko krilo Dorell Wright predstavljen je danas u Laktašima kao novo pojačanje Igokee. 

Ovaj 31-godišnji košarkaš iza sebe ima 11 godina iskustva u NBA ligi gdje je igrao za Miami, Golden State, Portland i Philadelphiju. Sa Miamijem je 2006. godine osvojio i šampionski prstven NBA lige. 

"Došao sam da igram i uživam. Nije bitno gdje sam, košarka je najbitnija. Radujem se igranju sa ovim momcima koji djeluju kao porodica. Došao sam da im pomognem da pobjeđuju, nekima od njih da budu bolji kao stariji momak. Znam mnogo o evropskoj košarci, igrači poput Ekpea Udoha, Bobbya Browna koji su igrali ovdje su moji prijatelji", rekao je za Nezavisne Wright i dodao: 

"Znam i za razlike, ali na kraju dana to je samo košarka i radujem se tome što ću igrati ovdje. Osjećam se dobro, to što nisam igrao prošle godine dalo mi je vremena da tijelo dovedem u dobro stanje". 

Istakao je da će dati sve od sebe, kao i da očekuje mnogo od svoje igre. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Igrao sam mnogo tokom ljeta i imam velika očekivanja od sebe. Nije mi bitno da li igram u NBA ligi ili negdje drugo, bitna mi je samo košarka. Imam 31 godinu, obzirom koliko igram mnogi misle da sam star, ali ja to nisam. Mogu da igram još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou", zaključio je Wright.

Igokea u četvrtak od 20 sati u Laktašima dočekuje Budućnost u utakmici drugog kola ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti