Xavi Pascual novi trener Zenita

Umjesto sunarodnjaka Joana Plaze

Xavi Pascual novi trener Zenita

Košarkaši ruskog Euroligaša Zenita iz Sankt Petersburga u nastavak sezone najvjerojatnije će ući s novim trenerom. 

Kako javljaju izvori bliski ovom klubu samo je pitanje trenutka kada će se obznaniti da će bivši trener Barcelone i Panathinaikosa Xavi Pascual sjesti na klupu tima iz Sankt Petersburga. 

Španjolac je navodno već potpisao ugovor s klubom do kraja ove sezone uz opciju produženja a službena potvrda će od strane kluba doći još danas. Pascual je svakako bio spominjan kao prva opcija za zamjenu sada već bivšeg trenera Joana Plaze. Ovaj stručnjak bez posla je bio još od decembra 2018. godine kada je dobio otkaz u Panathinaikosu.

Zenit je trenutno na zadnjem mjestu euroligaške ljestvice s omjerom od 7-17, dok u VTB ligi ima omjer od 6-10 koji mu je u ovom trenu dovoljan za mršavu desetu poziciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi