Fenerbahce slavio u Sankt Petersburgu

Važna pobjeda turskog tima

Fenerbahce slavio u Sankt Petersburgu

Košarkaši Fenerbahcea stigli su do važne i teške pobjede u okviru 23. kola Eurolige večeras u Sankt Petersburgu protiv Zenita rezultatom 73:68.

Ispostavilo se da je prednost koju je Fener stvorio u prvom poluvremenu, koja je iznosila 9 razlike bila ključna jer ruski tim, iako je prijetio, nije ni u jednom trenutku uspio dostići Turke. 

Bila je ovo tvrda utakmica, s dijelovima koji nisu sugerirali da se radi o euroligaškoj košarci, ali upravo je to zona koju vole ekipe Željka Obradovića. Malo poena, tvrda obrana i umrtvljen tempo igre je igra u kojoj se Fenerbahce snalazi i koja mu je večeras donijela važne bodove u Rusiji. 

Preporođeni Leo Westermann je s 13 poena bio najefikasniji kod Fenera, Sloukas je dodao 12, a po 11 su zabili Vesely i Datome. Kod Zenita su Gustavo Ayon i Austin Hollins postigli po 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi