Gegić i Drežnjak nisu mogli sami: Cibona pala u Laktašima

Igokea slavila

Gegić i Drežnjak nisu mogli sami: Cibona pala u Laktašima

E. Ganibegović

Igokea je u 12. kolu regionalne ABA lige savladala Cibonu rezultatom 82:72.

Cibona bolje ulazi u meč i prva dolazi do vodstva koje nije nikako ispuštala, završeno je 15:21. 

Međutim, odmah na startu druge dionice bh. predstavnik stiže do preokreta i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 34:27.

Do kraja utakmice Igosi su čuvali vodstvo i nisu dozvolili da Cibona preokrene. To se moglo desiti početkom posljednje dionice kada je ovaj tim stigao na samo -1, ali više od toga nisu mogli.

Najefikasniji na meču bio je Cibonin Drežnjak sa 17 poena, te po četiri skoka i asistencije. Slijedio ga je reprezentativac BiH Amar Gegić s 15 poena, četiri skoka i asistencijom.

Kod Igokee Stephens je imao double-double učinak sa 16 poena i 14 asistencija, a Jošilo je dodao 15 poena, četiri skoka i asistenciju.

U narednom kolu Igokea gostuje kod Krke, dok Cibona dočekuje Cedevitu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 12. kolo:

Igokea 82:72 Cibona (15:21, 25:11; 16:22, 26:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti