Zadar izgubio od Budućnosti, Šutalo ponovo dobar

ABA liga

Zadar izgubio od Budućnosti, Šutalo ponovo dobar

Midhat Šljivak

Košarkaši Budućnosti savladali su večeras na gostovanju u 15. kolu ABA lige ekipu Zadra rezultatom 64:57.

U uvodnih pet minuta Zadar je bio nešto bolji. Ipak, Budućnost finiš prve četvrtine odigrava jako dobro, te nakon prvih 10 minuta imaju šest poena prednosti 22:16.

Vodio je crnogorski prvak tijekom kompletne druge četvrtine. Zadar međutim nije dopuštao da se previše odvoje, a iako je Budućnost u nekoliko navrata imala osam poena prednosti, na odmor su otišli sa plusom od četiri poena 37:33.

Budućnost je imala prednost sve do finiša treće četvrtine. Poenima Marka Šutala Zadara nakon dugo vremena dolazi do vodstva, a u posljednjih 10 minuta igre domaći košarkaši ulaze s dva poena prednosti 47:45.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ključnu prednost Budućnos stvara sredinom posljednje četvrtine. Uspjeli su se odvojiti na plus pet (58:53), a prednost su do kraja održali, te su stigli do pobjede u ovom meču.

Bh. reprezentativac Marko Šutalo je za Zadar ubacio 14 poena, dok je Budućnost do pobjede vodio Sead Šehović sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti