Zadar je na nogama: U klub stigao bivši NBA prvak

Senzacionalan transfer Zadrana

Zadar je na nogama: U klub stigao bivši NBA prvak

S. Grebović

Zvanična stranica košarkaškog kluba Zadar danas je saopštila informaciju da je uspješno realizovan dolazak bivšeg NBA prvakaiz 2008. godine Glena Davisa.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a svakako da je dolazak Davisa jedno od najvećih pojačanja koje je stiglo u hrvatsku, ali i regionalnu ligu u njenoj skorijoj prošlosti. U ekipi iz Dalmacije smatraju kako bi ovaj Amerikanac mogao biti veliki magnet za publiku u dvorani Krešimir Ćosić.

Generacija Bostona predovđena Kevinom Garenttom, Paulom Pierceom, Rayom Allenom i ostalim zvijezdama domogla se NBA prstena 2008. godine, a u ekipi Celticsa te godine nalazio se i novopečeni košarkaš Zadra. 

Posljednji put u službenoj utakmici je nastupio u sezoni 2014/15. i upravo bi to mogao biti jedini problem za ovog 32-godišnjaka da se privikne na košarku u Evropi. Tada je u dresu Los Angeles Clippersa prosječno bilježio četiri poena uz dva skoka po utakmici.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi