Mega u dramatičnom susretu nosi bodove iz Zadra
FOTO: Zadar/ Zvonko Kucelin

Odlična utakmica

Mega u dramatičnom susretu nosi bodove iz Zadra

E. Dindić

U okviru 25. kola ABA lige  Zadar je na svom parketu dočekao Megu. Na kraju  slavili su gosti veliku pobjedu rezultatom 85:81.

Prvi period domaći rješavaju u svoju korist rezultatom 21:18. Drugi period igrao se koš, za koš, pa ovaj period završava rezultatom 22:22. Zadar odlazi na veliki odmor pri prednosti od 43:40.

Mega u trećem periodu igra jako dobro posebno u fazi odbrane, te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 20:11. Nakon 30 minuta gosti su imali prednost od 60:54.

U posljednjem periodu prava drama, igralo se koš za koš te u takvom omjeru snaga bolje se snalazi Mega te slavi pobjedu rezultatom 85:81.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Boriša Simanić sa 21 poenom dok je Luka Cerovina dodao 17. Bolji od ostalih u redovima Zadra bili su Dario Drežnjak sa 20 poena, odnosno Antonio Jordano koji je postigao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi