Zadar pobjedom obezbjedio opstanak

Savladan MZT Skoplje

Zadar pobjedom obezbjedio opstanak

D. Vejo

U 24. kolu regionalne ABA lige, ekipa Zadra bila je na svom terenu bolja od MZT Skoplja rezultatom 84:72, čime su obezbjedili opstanak u ligi. U preostala dva kola, zadrani će hladne glave ući u mečeve, uzimajući u obzir da je pitanje oko opstanka riješeno.

Domaćini su prevagu donijeli odmah na početku meča, kada su na krilima Filipa Kraljevića, koji je u prvoj četvrtini meča imao 15 poena i pet skokova, te su zadrani prvu dionicu završili rezultatom 29:18.

Puni samopouzdanja ulaze u drugi period meča. Ponovo dobrim napadom i odbranom pravi rezultat 23:13, čime već nakon prvog poluvremena na odmor odlaze sa velikom rezultatskom prednošću.

U trećoj dionici, domaćin se malo opušta, tako da inicijativu na parketu preuzimaju gosti iz Skoplja što pokazuje i rezultat od 13:24.

Hrvatski tim budi se u zadnjoj dionici meča, te kvalitetnim trčanjem i visokim presingom prave rezultat od 19:17.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovom pobjedom, košarkaši Zadra objebjedili su opstanak u društvu najboljih. U domaćem sastavu najefikasniji je bio Filip Kraljević, koji je i tokom čitave utakmice predvodio tim, sa 24 postignuta poena, dok je kod gostiju zapaženu ulogu igrao Đorđe Drenovac sa 14 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti