Zadar ponovo razočarao svoje navijače i prokockao pobjedu protiv Krke
Krka je sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini stigla do preokreta i pobjede

Dosta zvižduka se čulo pred kraj meča

Zadar ponovo razočarao svoje navijače i prokockao pobjedu protiv Krke

S. Pašalić

Košarkaši Zadra su u 2. kolu ABA lige dočekali Krku i upisali poraz rezultatom 85:77

Gosti su nešto bolje otvorili meč i vodili tokom većeg dijela prve četvrtine, ali je Zadar na kraju imao prednost 22:19.

U drugoj četvrtini su domaći nastavili sa dobrom igrom i povećavali su svoje vodstvo, a na odmor su otišli sa prednošću 41:36.

Zadar je i u nastavku krenuo dobro, ali je Krka ipak uspjela stići prednost domaćih. Ipak, u posljednju četvrtinu se otišlo sa vodstvom Zadra od 59:55.

Istu sliku smo gledali i početkom posljednje četvrtine kada je Zadar održavao svoju prednost koja ipak nije bila veća od 4 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U drugom dijelu posljednje četvrtine Krka ipak stiže do vodstva, a prednost se povećavala na najvećih 7 poena razlike. Na kraju je završilo 85:77 za Krku.

Jaka Blažič i Glenn Cosey sa po 14 poena su predvodili goste do pobjede, dok je Ramjak dodao 13, a kod Zadra je Fundić sa 24 bio najefikasniji, a Siriščević je dodao 17 poena. Zadar je sada na omjeru 0-2, dok je Krka na 1-1.

Top Komentari

Rus
Ko ih hebe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi