Zadar savladao MZT i opstao u ABA ligi!
Košarkaši Zadra i iduće sezone igraće ABA ligu (FOTO: ABA liga)

Vrijedna pobjeda izabranika Ante Nazora

Zadar savladao MZT i opstao u ABA ligi!

E. Dindić

U trećoj odlučujućoj utakmici za opstanak u ABA ligi košarkaši Zadra savladali su MZT rezultatom 86:75.

Sjajan prvi period odigrali su izabranici Ante Nazora te nakon prvog perioda imali prednost od 29:18. Drugi period igrao se koš za koš te ovaj period dobijaju gosti iz Makedonije rezultatom 22:21. Na veliki odmor otišlo se pri vodstvu Zadra rezultatom 50:40.

MZT mnogo bolje otvara nastavak susreta, te ovaj period dobija rezultatom 22:16, te nakon 30 minuta igre rezultat glasi 66:62 u korist Zadra.

Četvrti period gosti iz Makedonije krenuli su furiozno i na šest minuta do kraja susreta izjednačuju na 68:68, međutim to je bilo sve od njih u ovom susretu.

Zadar poslije toga ubacuje u brzinu više te na kraju bilježi zlata vrijednu pobjedu rezultatom 86:75.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Luka Žorić sa 29 poena i Luka Božić koji je susret završio sa 17 poena.

Bolji od ostalih kod MZT-a bili su Ive Ivanov i Lester Medford sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi