Zadar u gostima savladao Megu

Deseto kolo ABA lige

Zadar u gostima savladao Megu

E. Čaušević

Košarkaši Zadra večeras su slavili na gostovanju protib Mege Bemax sa 73:71 u okviru 10. kola ABA lige.

Zadar je večeras uspio da odigra veoma dobru utakmicu i zasluženo dođe do pobjede protiv Mege. Gosti su prvu dionicu dobili sa 24:21, a na pauzu se otišlo kod prednosti s deset poena, rezultatom 45:35.

Međutim, Mega se uspjela vratiti rezultatski u trećoj dionici. Domaći su došli na tri poena razlike, ali ispostavilo se da nemaju snage za potpunu preokret. Zadar je u posljednjih deset minuta čuvao prednost od dva poena i na kraju slavio sa 73:71.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Bostić sa 27 poena, dok je Ivanov dodao 14 poena. U ekipi Mege istakao se Fundić sa 17 poena, a jedan manje ubacio je Rebić. Bh. košarkaš Aleksandar Lazić ubacio je dva poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 10. kolo:

Mega Bamax - Zadar 71:73 (21:24, 14:21, 19:11, 17:17)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi