Zahiragić: Kakanj sam izabrao zbog Josipa Pandže

Novi igrač Kaknja za SportSport.ba

Zahiragić: Kakanj sam izabrao zbog Josipa Pandže

D. Rakanović

Playmaker seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Adi Zahiragić nedavno je odlučio napustiti Sparse i karijeru nastavlja u ekipi Kaknja. 

Zahiragić je u razgovoru za SportSport.ba priznao da je nakon dugo godina u sarajevskim Sparsima jednostavno došlo vrijeme za promjenu. 

"Došlo je vrijeme za promjenu, Sparsima sam zahvalan na sve što su mi pružili i omogućili dobar razvoj, Želim im sve najbolje u daljnoj budućnosti. Kakanj sam izabrao zbog trenera Josipa Pandže, jer mislim da sa njim mogu još unaprijediti svoju igru", rekao je za SportSport.ba Zahiragić.

On je počeo pripreme sa svojom novom ekipom, i kako ističe ljudi u klubu su ga dočekali na najbolji način.

"Pripreme za sada idu u najboljem redu, zadovoljan sam uslovima i ljudima u klubu koji su me dočekali na najbolji način. Što se tiče ambicija za prestojeću sezonu za početak to je ulazak u Ligu šest. Prvo treba vidjeti kako će se ostale ekipe spremiti i pojačati, neće biti nimalo jednostavan zadatak plasirati se u Ligu šest, jer ima dosta klubova koji će se imati iste ambicije", naveo je Zahiragić

Reprezentacije Bosne i Hercegovine uspješno je okončala pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i plasirala se u naredni krug takmičenja. U kvalifikacijama ćemo u grupi igrati sa reprezentacijama Francuske, Belgije i Rusije. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Grupa za kvalifikacije na prvi pogled je mnogo teška, ali uzimajući u obzir da igrači iz NBA lige i Eurolige neće moći nastupati, našoj selekciji to daje mnogo veće šanse. Ono što je sigurno je da naša reprezentacija ima kvalitet što smo i pokazali. Sigurno je da nismo bez šansi za prolazak u dalji krug, i nadam se pozivu selektora za početak kvalifikacija", zaključio je novi organizator igre Kaknja. 

Zahiragić je ponikao u Sparsima, a prethodne četiri sezone bio je standardni prvotimac. On je prošle sezone u domaćem prvenstvu prosječno postizao 10 poena, uz to je imao 3,4 skokova i 3,7 asistencija po utakmici.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi