Žakula režirala preokret za osmu pobjedu Mladog Krajišnika

Liga za prvaka BiH za košarkašice

Žakula režirala preokret za osmu pobjedu Mladog Krajišnika

Edmir Škorić

Večeras su odigrane utakmice osmog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Košarkašice Mladog Krajišnika upisale su i osmu pobjedu u gostima kod Sobode. Banjolučanke su slavile sa 51:47. Najefikasnije u redovima gošća bile su Vrančić sa 12, te Velinović sa 11 poena, a ova potonja je imala i 11 skokova.

 

Kod Slobode Gagić je ubacila 17 koševa, Stanković 16 uz 10 skokova. Inače, treba kazati da su domaće košarkašice imale 47:46 vodstvo minutu i 39 sekundi prije kraja, no onda 5:0 serija Mladog Krajišnika za pobjedu. Žakula je najprije pogodila za tri poena, a onda i dva slobodna bacanja.

 

U Zenici su košarkašice Čelika sa 83:56 deklasirale Željezničar. Nakon prvog dijela, Zeničanke su imale 46:14 vodstvo! 

 

Jerković je ubacila 14 poena uz 7 skokova, Janković 12 uz također 7 skokova. Na drugoj strani, kod gošća iz Sarajeva,  Prćić je ubacila 17, Čulafić 14. Džebo je imala učinak od 10 poena i 7 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

Borčeve košarkašice su sa 74:73 savladale Jedinstvo. Tomasović je bila najefikasnija sa 19 poena, Džombeta je ubacila 18. Na drugoj strani Kovačević je ubacila 21 poen uz 7 asistencija. Rahmanović je ubacila 15, Bešić i Irma Rahmanović po 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.