Žalgiris iznenadio u Madridu, pobjede ostvarili CSKA, Panathinaikos i Anadolu Efes
Anadolu Efes je također na svom terenu ostvario pobjedu i to protiv Milana.

Odigrano 30. kolo Eurolige

Žalgiris iznenadio u Madridu, pobjede ostvarili CSKA, Panathinaikos i Anadolu Efes

E. Oštraković

Večeras su odigrane utakmice 30. kola Eurolige a pobjede su upisale ekipe CSKA, Anadolu Efes, Panathinaikos i Žalgirisa.

CSKA je na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv Baskonije. U jednoj veoma tvrdoj utakmici domaći su slavili rezultatom 82:78. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima, a imali su vodstvo od 44:40, ipak u drugom dijelu domaći su zaigrali bolje i na kraju upisalu dosta tešku, ali zasluženu pobjedu.

Anadolu Efes je također na svom terenu ostvario pobjedu i to protiv Milana. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Milana koji je na odmor otišao sa vodstvom od 53:42, ali su domaći odigrali fenomenalno drugo poluvrijeme. Uspjeli su da okrenu rezultat u svoju korist i na kraju upišu pobjedu od 101:95.

Panathinaikos je prosto pomeo na domaćem terenu ekipu Budućnosti. Već nakon prvog poluvremena imali su prednost od 49:36, a do kraja ta prednost je rasla, te su na kraju ostvarili pobjedu od 87:67.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid je na svom terenu u vrlo dramatičnoj utakmici poražen od ekipe Žalgirisa. Nakon prvog poluvremena, koje su odigrali očajno, Real je gubio od Žalgirisa sa 46:37. Ipak u drugom poluvremenu su se probudili, zaigrali dosta bolje, ali do potpunog preokreta nisu mogli. Žalgiris je slavio veliku pobjedu rezultatom 93:86.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi