Žalgiris napravio brejk u Pireju

Litvanci poveli protiv Olympiakosa

Žalgiris napravio brejk u Pireju

Košarkaši Žalgirisa poveli su protiv Olymiakosa sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige nakon što su večeras u Pireju slavili pobjedu 87:78.

Domaći su bili favoriti na ovom susretu, ali tu ulogu ipak nisu opravdali iako su dobro ušli u meč. Olympiakos je vodio nakon prve dionice sa 23:12 i činilo se da je na dobrom putu da kontroliše ovu utakmicu. Ipak, gosti u drugom periodu uspjevaju da se vrate u meč i tu dionicu dobijaju sa 25:20.

U drugom poluvremenu blagu prednost je napravio Žalgiris koji je sredinom treće dionice uspio da izjednači rezultat, ali domaći ipak ponovo odlaze na plus osam. Ipak, gosti se nisu predavali i do kraja susreta potpuno zasluženo uspjevaju da izbore produžetak.

U dodatnih pet minuta Žalgiris se mnogo bolje snašao te je slavio sa 115:6 za vodstvo od 1:0 u seriji.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji kod domaćih je bio Vassilis Spanoulis sa čak 25 poena, dok su kod gostiju briljirali Brandon Davies i Kevin Pangos sa 21, odnosno 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi