Nakon pobjede Reala poznati svi parovi prve runde play-offa Eurolige

Kraljevi u Madridu savladali Bamberg

Nakon pobjede Reala poznati svi parovi prve runde play-offa Eurolige

Večeras su odigrane tri preostale utakmice zadnjeg kola reuglarnog toka euroligaške sezone, a najviše pažnje zbog konačnog raspleta privlačio je duel Real Madrida i Bamberga.

Real je na svom terenu savlado Bamberg rezultatom 106:86 i potvrdio peto mjesto, te će u prvoj rundi Final Eighta odmjeriti snage sa Panathinaikosom. Sa druge strane Bamberg je odavno izgubio šanse za Top 8, ali da je kojim slučajem slavio Kraljevi bi išli na Olympiakos.

Prva dionica u Madridu je donijela neizvjesnu košarku, da bi u drugoj Real zaigrao nešto bolje i na odmor otišao prednošću od 53:50.

Kraljevi su treću dionicu dobili sa deset poena razlike (29:19) i čini se upravo u ovom periodu igre prelomili susret, pa su u zadnjih 10 minuta samo priveli meč kraju.

Domaće je do trijumfa vodio sjajni Anthony Randolph sa 23 poena, dok je 19 dodao Jaycee Carroll. Sa druge strane, kod Bamberga se istakao Daniel Hackett koji je ubacio 17 poena, dok je jedan manje dodao Dejan Musli.

Nešto ranije je Valencia sa 87:84 savladala Maccabi, dok je Žalgiris nakon produžetka bio bolji od Olympiakosa, konačnim rezultatom 86:85.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon što je odigran meč Reala i Bamberga poznati su svi parovi prve runde play-offa (Final Eight) Eurolige, a oni su:

CSKA - Khimki
Fenerbahče - Baskonia
Olympiakos - Žalgiris
Panathinaikos - Real Madrid

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi