Žalgiris ostaje bez Jocka Landalea

Australac neće ostati u Litvi unatoč tomu što ima ugovor za iduću sezonu

Žalgiris ostaje bez Jocka Landalea

Litvanski euroligaš Žalgiris po svemu sudeći ostat će bez jako važnog košarkaša u idućoj sezoni. 

Australski krilni centar Jock Landale blizu je napuštanja kluba, kako prenosi novinar koji dobro poznaje prilike u litvanskoj košarci Donatas Urbonas.

Australac navodno nije sretan s izborom novog trenera Martina Schillera a kako je Austrijanac na glasu kao veliki autoritet navodno se ni njemu ne sviđa stav ovog košarkaša pa je unatoč postojećem ugovoru već prekrižio Landalea. 

Ovaj košarkaš odigrao je sjajnu prošlu sezonu u dresu tima iz Kaunasa i bio možda njihov najbolji košarkaš. U Litvu je stigao iz Partizana u kome je također pružao sjajne partije koje su mu i omogućile transfer u euroligaški tim. Navodno, za Landalea ne nedostaje interesanata pa će Australac lako naći novi klub ukoliko završi priču s prvakom Litve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi