Martin Schiller novi trener Žalgirisa

Pomalo iznenađujuće ime na klupi prvaka Litve

Martin Schiller novi trener Žalgirisa

Uprava košarkaškog prvaka Litve Žalgirisa iz Kaunasa imenovala je novog trenera.

Nakon što je legendarni Šarunas Jasikevičius prihvatio poziv Barcelone i na klupi katalonskog diva zamijenio Svetislava Pešića, Litvanci su pomalo iznenađujuće, za prvog trenera ekipe imenovali mladog austrijskog trenera Martina Schillera. 

Schiller je relativno malo poznato ime u Europi, no zadnje tri godine ovaj 38-godišnjak radio je sjajan posao u američkoj G-League sa razvojnom ekipom Utah Jazza pod imenom Salt Lake City Stars. Na kraju ove sezone imenovan je i za najboljeg trenera ovog natjecanja. 

Schiller je trenutno i pomoćni trener u stožeru reprezentacije Njemačke a dugo je radio kao pomoćnik u Artlandu i Ludwigsburgu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi