Žalgiris spreman za velike stvari: Dugovi isplaćeni, usvojen najveći budžet u historiji

U Kaunasu sve ide po planu

Žalgiris spreman za velike stvari: Dugovi isplaćeni, usvojen najveći budžet u historiji

Jedan od najstarijih Euroligaša i osvajač titule prvaka Evrope, ali i velikog broja domaćih i međunarodnih trofeja, litvanski Žalgiris očigledno ima velike planove.

Finansijska situacija u litvanskom velikanu izgleda nikada nije bila bolja, a ovaj klub je saopštio "razmjere" svog budžeta za novu sezonu i time dao do znanja da u Žalgiris Areni sve teče po planu.

Naime, Žalgiris je usvojio najveći budžet u historiji kluba, pa će tako aktuelni prvak Litvanije i učesnik prošlogodišnjeg Final Foura Eurolige u novoj sezoni na raspoloaganju imati čak 10.7 miliona eura.

To je povećanje za više od 2 miliona eura, pošto je budžet Žalgirisa za prošlu sezonu iznosio oko 8.5 miliona eura.

Prvak Litvanije je prošle sezone od prodaje ulaznica zaradio 3.6 miliona eura, a ove sezone je klub predvidio 7.4 miliona eura za plate igrača i članova stručnog štaba.a

Iz Žalgirisa su poručili i da su sva dugovanja kluba isplaćena iako su prije samo četiri godine iznosila više od 10 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi