Zanimljiva anketa Marce, ali Dream Team Jugoslavije bez bh. košarkaša

Da li bi bili bolji od SAD?

Zanimljiva anketa Marce, ali Dream Team Jugoslavije bez bh. košarkaša

Edmir Škorić

Španska Marca je na svom sajtu objavila anketu s pitanjem: "Da li bi košarkaški tim Jugoslavije mogao pobijeditI selekciju SAD?".

Marca je svoje čitatelje upoznala sa mnogim košarkaškim zvijezdama sa prostora bivše države Jugoslavije koji danas igraju uglavnom u velikim evropskim ili američkim timovima.

Sastavljen je i tzv. Dream Team igrača sa Balkana, a zanimljivo da u takvom sastavu nije bilo mjesta ni za jednog bh. košarkaša, pa ni za Jusufa Nurkića, centra Portrlanda. Uostalom, nema ni Nikole Vučevića koji briljira u Orlandu, a ispred njega i Nurkića mjesto su dobili Marjanović i Milutinov.

Marcin tim Jugoslavije:

Playmakeri: Teodosić, Dragić, Micić;

Bekovi i krila: Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Dončić, Bjelica;

Krilni centri i centri: Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović, Dubljević.

Inače, na kraju je čak 62 posto ispitanika glasalo za Jugoslaviju, smatravši da bi ovakva ekipa, predvođena Lukom Dončićem iz Slovenije, bila bolja od američke izabrane selekcije.

Top Komentari

makelele
Curry, Harden, Thompson, westbrook, James, Durant, Davies, Aldridge, Lillard... bojim se da kad bi napravili repku svijeta da opet ne bi imali sansu protiv Amera, a kamoli jedna Jugoslavija
12 1
ek76
Hahahaha, stvarno smijesno, pa nema sanse, jos ste nabrojale neke igrace koji nikad nisu igrali u NBA... mozda bi i mogli pobijedit neki NBA tim ali ne najbolju selekciju amerikanaca...nikad.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi