Real bolji od Zaragoze, odlične partije Sulejmanovića i Muse
FOTO: EPA

ACB liga, 30. kolo

Real bolji od Zaragoze, odlične partije Sulejmanovića i Muse

Haris Zilić

U 30. kolu španske ACB lige veoma zanimljiv susret odigrale su ekipe Zaragoze i Real Madrida, a na kraju su gosti iz Madrida slavili rezultatom 79:70.

Početak je počeo veoma dobro s obje strane, igralo se egal, a prvu četvrtinu Real je dobio sa 20:17.

Drugi period je ponudio bolju igru Reala posebno u odbrani, a domaća ekipa je zabila samo devet poena u trećem periodu tako da je Real na poluvremenu vodio 37:26.

Deul sa malim brojem poena razbijen je u trećoj četvrtini gdje su gosti bili raspucani i možemo reći prelomili utakmicu. Treći period Real je dobio sa 26:19 i otišao na 18 poena razlike.

Posljednja četvrtina je bila samo stvar formalnosti, a domaća ekipa je gledala da ublaži poraz i u tome uspjevaju do konačnih 70:79 za goste iz Madrida.

Ovo je bio i duel dva bh. reprezentativca Emira Sulejmanovića i Džanana Muse.

Oglasi

Sulejmanović je u redovima Zaragoze meč završio sa deset poena i četiri soka , dok je Musa u dresu Reala susret završio sa 13 poena i dvije asistencije.

U timu Reala odlčan je bio Deck sa 15 poena i dva skoka, po osam poena su ubacili Hezonja i Yabusele.

U redovima Zaragoze istakao se Kravić sa 15 poen i šest skokova, po 11 poena su dodali Watt i Yusta.

Četiri kola prije kraja regularnog dijela ACB lige, Real je na omjeru 25-5 i borit će se sa Unicajom za prvo mjesto pred play-off, dok je Zaragoza na 13. poziciji s omjerom 11-19, osigurali su opstanak, ne mogu u play-off da da do kraja igraju za plasman više.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 30. kolo:

Zaragoza - Real Madrid 70:79 (17:20, 9:17, 19:26, 25:16)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi