Završen street basket turnir „Pan 3 na 3“

Mnogo uzbuđenja i nagrade za sve posjetioce

Završen street basket turnir „Pan 3 na 3“

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

U okviru programa „Ljeto na Hastahani“ danas je okončan prvi sarajevski street basket turnir „Pan 3 na 3“ u kojem je učešće zauzelo 22 ekipe.

U petak su se igrale kvalifikacije, a jučer susreti osmine finala. Uzbuđenja te sjajne košarke nije nedostajalo, a danas su odigrali susreti četvrtfinala, polufinala te finalni meč.

Postignusti su slijedeći rezultati: Outsider - Istočni Klan 21:0, Houston Rockets - TBG 5:18, Pejtonci - A.S.B.K. Briješće 18:4, Caffe Scala - Agros 11:6, YG Sarajevo - Unitic 11:16, Durantova djeca - Željo 4:10.

Viđeno je dosta uzbuđenja tokom cijelog dana, a na kraju su polufinale izborili: Triple Treath - TBG 8:16 i Caffe Scala - Unitic 15:18.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Veliko finale donijelo je duel ekipa TBG i Caffe Scala, a predstavnici ekipe Caffe Scala slavili su rezultatom 14:10.

Pobjednički tim osvojio je 1.500 KM, a drugoplasirana ekipa 500 KM. Pan je osigurao i zanimljive nagrade za navijače koji su pratili završnicu ovog prvog sarajevskog "Pan 3 na 3" street basket turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi