Zbog NBA zvijezde rade sve: Mijenjaju čak osoblje, pa i kulinarske navike

Pelicansi žele Ziona dovesti u red

Zbog NBA zvijezde rade sve: Mijenjaju čak osoblje, pa i kulinarske navike

E. Škorić

New Orleans Pelicansi su odigrali 17 utakmica ove sezone i imaju samo tri pobjede, no strašno im nedostaje njihov vođa i najbolji igrač, mladi Zion Williamson.

Zion je u NBA stigao kao rookie s najviše hajpa još od LeBron Jamesa, ali u dosad nešto više od dvije sezone odigrao je samo 85 od 145 mogućih utakmica. Imao je ranije povredu meniskusa, a ovaj put je bio na operaciji i još uvijek nije poznato kada se vraća.

No, takođe, činjenica je da Zion ima velikih problema s viškom kilograma, a upravo takav fizički izgled uzrokuje zdravstvene probleme košarkašu. Pelicansi su spremni na sve kako bi ga doveli u optimalno stanje.

Prema pisanju ESPN-a, Pelicansi razgovaraju sa Zionom o toj temi, ulažu puno energije u njegovo zdravlje, a čak su promijenili neke članove osoblja, pa i kulinarske navike koje su prilagođene Williamsonu.

Prije mjesec dana imao je 150 kilograma, a tek mu je 21 godina. Još od srednje škole Zion je imao popriličan višak, ali je i pored toga oduševljavao sve svojim nevjerovatnim atletskim sposobnostima.

Zionova zvanična težina pred početak prošle sezone iznosila je 127 kilograma, ali svi su uvjereni da je on bio znatno teži.

U karijeri je ovaj 21-godišnjak na prosjeku od 25.7 poena i sedam skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi