Zdovc se nakon osam godina vratio na klupu Olimpije

Nekadašnji trener Bosne

Zdovc se nakon osam godina vratio na klupu Olimpije

Košarkaški klub Olimpija dobio je novog trenera, prenose slovenački mediji.

Rukovodstvo tima iz Ljubljane je poslije loših rezultata, kako u ABA ligi tako i nacionalnom Kupu, odlučilo da prekine saradnju sa dosadašnjim trenerom Sašom Nikitovićem, a zvanično je imenovan i njegov nasljednik.

Olimpiju će u narednom periodu voditi Jure Zdovc, inače nekadašnji trener sarajevske Bosne, kojem će ovo biti drugi trenerski mandat među 'zmajčekima' sa kojima je 2009. godine bio i šampion Slovenije.

"Osjećanja povezana za povratak u Olimpiju su pomiješana. Veoma sam sretan što sam se vratio kući u klub gdje su me emocije dovele. Shvatam da me čeka mnogo, mnogo posla. Voditi najuspješniji košarkaški klub u istoriji Slovenije je velika odgovornost. Najveći cilj mi je da povratimo pobjednički mentalitet", rekao je Zdovc.

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Zdovc je pored Olimpije i Bosne trenirao, između ostalog, još Geoplin Slovan, Iraklis Thessaloniki, Spartak Saint Petersburg, Gaziantep, AEK, Cedevitu...

Za Olimpiju je treći trener u sezoni nakon Nikitovića i Martića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi