Igokea pretrpjela težak poraz na gostovanju kod Olimpije
Olimpija je odigrala sjajnu utakmicu

Važna pobjeda za Ljubljančane

Igokea pretrpjela težak poraz na gostovanju kod Olimpije

S. Pašalić

Košarkaši Petrol Olimpije su u posljednjoj utakmici 19. kola ABA lige savladali Igokeu savladali 92:69.

Igokea je dobro ušla u meč i povela 10:5, međutim Olimpija pravi veliku seriju i dobija prvu četvrtinu sa 24:12.

U drugoj četvrtini domaća ekipa je povećala prednost koja je u jednom trenutku bila i 20 razlika, ali je Igokea uspjela bar malo smanjiti zaostatak pa se na poluvrijeme otišlo sa 48:33 za Olimpiju.

U nastavku Olimpija pravi seriju 13:0 i odlazi na 28 razlike, a nakon time-outa Igokea napokon uspijeva postići svoje prve poene u nastavku, a onda i smanjiti prednost na 17 razlike. U posljednju četvrtinu se na kraju otišlo sa 74:52.

Četvrta četvrtina je počela na sličan način kao i treća, Olimpija pravi seriju od 11:0 a Igokea je kasnije uspjela smanjiti prednost, pa je konačan rezultat bio 92:69 za Olimpiju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji kod Olimpije je bio Luka Šamanić sa 18 poena, dok je kod Igokee Danilo Anđušić sa 21 poen bio najbolji strijelac svoje ekipe.

Ovo je bila važna pobjeda za Olimpiju koja je sada kao i Igokea na omjeru 6-13.

Top Komentari

bebi
Reklo bi se ili neznanje ili svjesno zanemariivanje GDJE SU PODACI ZA BH REPREZENTATIVCA ALEKSANDRA Lazica ?!?! A pisete o onoj Bducnosti i ucinku otpadnika Gordica ?!?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti