Zdovc: Zadar nam pomogao dobrom partijom u Podgorici

Trener Cedevite nakon trijumfa

Zdovc: Zadar nam pomogao dobrom partijom u Podgorici

D. Rakanović

Trener Cedevita Jure Zdovc nije krio zadovoljstvo partijom svojih izabranika na utakmici u Zadru. 

Cedevita je savladala Zadar rezultatom 92:76 u utakmici drugog kola ABA lige. 

"Čestitam mojim momcima na pobjedi. Znali smo da će to biti teška utakmica. Zadar nam je čak pomogao u tome jer su dobro odigrali utakmicu u Podgorici. Trebali su, uz malo sreće, možda čak i dobiti, tako da smo bili još oprezniji i koncentriraniji u skautingu i pripremi. Znali smo gdje vreba opasnost. Znali smo da moramo biti strpljivi u napadu i da protok lopte mora biti dobar, puno bolji nego protiv FMP-a. Znali smo da moramo igrati obranu od prve minute, a ne od šeste-sedme kao protiv FMP-a. To smo uspjeli u nekoj mjeri. Obrana je bila korektna, s tu i tamo nekim padom koncentracije zbog toga što smo imali neku razliku pa se odmah igrači malo opuste. U napadu je lopta išla, tražili smo slobodnog igrača, uspjeli smo napraviti višak i zbog toga je postotak šuta bio visok", rekao je Zdovc.

Cedeviti je dobro došlo što su Zadrani Cherryja, koji inače ne slovi za šutera, branili ispod bloka pick and rolla, što je on kaznio s pet ubačenih trojki. 

"On ima korektan šut s lijevim driblingom za tri. On ima sva prava da šutira jer uvijek ostane poslije treninga i šutira. Ko to radi, kod mene ima sva prava da šutne kad je sam", naglasio je Zdovc.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Playmaker Cedevite Will Cherry nakon utakmice istakao je da je ovo bila sjajna utakmica. 

"Bila je to borbena utakmica. Trener je odradio dobar posao u pripremi za Zadar. Ja sam osobno gledao njihovu utakmicu protiv Budućnosti, kada su odradili sjajan posao i vratili se u utakmicu. Nakon što smo dobro počeli, znali smo da nijedna prednost protiv njih nije sigurna jer oni su momčad koja u kratkom vremenu može zabiti puno poena. Bila je to sjajna utakmica. Zabijali smo otvorene šuteve i igrali dobru obranu i to nam je donijelo pobjedu", rekao je Cherry. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi