Želi li Curry vidjeti play-off Warriorsi moraju proći u drugu rundu

Sjajni playmaker i dalje van stroja

Želi li Curry vidjeti play-off Warriorsi moraju proći u drugu rundu

Steph Curry je ove sezone imao puno problema sa povredama, a tek što se oporavio od povrede skočnog zgloba, krajem marta je stradalo i koljeno.

Bio je to veliki šok za navijače Golden State Warriorsa, pogotovo jer se sjajni playmaker povrijedio pred play-off.

Regularna sezone je završena, play-off dueli uskoro počinju, a Curry je i dalje van stroja. Ipak, Yahoo je danas saopštio da bi se Curry trebao oporaviti do druge runde play-offa, tačnije da bi trebao biti spreman za povratak na parket u periodu kada će se igrati polufinalna serija Zapada.

Curry bi sutra trebao na kontrolu, pa bi nakon pregleda trebalo i zvanično biti poznato kako napreduje njegov oporavak.

Ako su, međutim, tačne informacije do kojih je došao Yahoo, da bi i ove sezone gledali Curryja u play-offu Warriorsi će morati proći San Antonio Spurse u prvoj rundi.

Podsjetimo, Golden State Warriorsi su regularni dio sezone završili na drugom mjestu Zapada sa omjerom od 58 pobjeda i 24 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti