"Želim da me za 15 godina smatraju najboljim koji se ikad pojavio"
Foto - EPA

Velike ambicije LaMela Balla

"Želim da me za 15 godina smatraju najboljim koji se ikad pojavio"

M. Šljivak

Mladi košakaš LaMelo Ball jedan je od glavnih kandidata za prvi pik NBA drafta ove godine.

Osamnaestogodišnji brat zvijezde New Orleans Pelicansa Lonza Balla proteklu sezonu je proveo u Australiji, gdje se pripremao za draft i pretpostavlja se da će biti visoko biran, možda čak i prvi.

LaMelo je uvjeren da će ostvariti veliku karijeru. Želi da ga za 15 godona smatraju najboljim svih vremena.

"Moja želja je da me za 15 godina smatraju najboljim koji se ikad pojavio na parketu", rekao je Ball za GQ Australia.

Pred sebe je ovaj košarkaš postavio ogroman cilj. Teško je očekivati da će ostvariti baš takvu karijeru, no nikad se ne zna šta će se desiti.

Ball je u dresu australske ekipe Illawarra Hawksa imao učinak od 17 poena, 7.6 skokova i 6.8 asistncija u 12 odigranih utakmica.

Promo

Top Komentari

dinass
Ne znam samo na osnovu cega ce on biti prvi pik?Jedino na osnovu lajanja njegov oca,Amerika.je jedina zemlja gdje novinari mogu dici ovako visoko nekog prosjecnom zbog svoje zelje za clancima.i klikovima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi