Želite Kawhija? Nije problem, treba samo da date procenat franšize, privatni avion, vilu...

Clippersi pod istragom

Želite Kawhija? Nije problem, treba samo da date procenat franšize, privatni avion, vilu...

E. Škorić

Denis Robertson, zastupnik i ujedno ujak NBA zvijezde Kawhija Leonarda, ispričao je kako su imali izuzetno visoke zahtjeve prije potpisivanaj ugovora s nekom ekipom.

Kawhi je dugogodišnji član San Antonio Spursa, a danas je član Los Angeles Clippersa.

Američki mediji tvrde da je NBA liga sprovela istragu protiv Clippersa zbog nemoralnih potražnji Kawhijevog agenta, koji je navodno zahtijevao privatni avion, velike sponzorske ugovore, vilu u Ls Angelesu i maksimalan ugovor za Kawhija.

"Rekli smo svim ekipama da ćemo istražiti sve aktivnosti 30 NBA franšiza. Takođe ću reći da smo odredili neke granice na tom sastanku i da su se svi složili sa predloženim pravilnikom. Prvo želimo da promijenimo način poslovanja u ligi, a onda ćemo se detaljnije pozabaviti istragom", rekao je komesar Adam Silver nakon pitanja da li su Clippersi zaista bili pod istragom.

Komesar NBA lige ne želi vjerovati da je Kawhijev agent tražio takve stvari od Clippersa, pa je čak navodno tražio i procenat vlasništva franšize i privatni avion dostupan 24 sata, kao i bogate sponzorske ugovore sa svog štićenika.

Predsjednica Clippersa navodno je odbila sve ono što je Kawhijev agent tražio, smatravši da je ilegalno raditi na takav način, ali svejedno je postignut određeni dogovor prema kojem je ova NBA zvijezda stigla u Staples Centar.

Top Komentari

Edin Merlin
Ništa nelegalno,ko ponudi najbolje uvjete potpisuje KL2 ..! U Torontu su išli i do te mjere da mu u gradu svaki restoran nudi besplatna jela samo da bi ostao !
3 4
PRAVIGAZIJA
Treba napomenuti da Kawhi jeste bio dugo u SPURSIMA, ali da je u Cliperse dosao iz Toronto Raptorsa sa kojima je osvojio NBA PRSTEN...nema na cemu..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi