Strasti u Srbiji se ne smiruju, optužbe pljušte sa svih strana: "Svima je sve jasno"

Obradović ponovo nezadovoljan

Strasti u Srbiji se ne smiruju, optužbe pljušte sa svih strana: "Svima je sve jasno"

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poveli su s 1-0 protiv Partizana u finalnoj seriji prvenstva Srbije. Crveno-bijeli su najvećeg rivala dobili rezultatom 89:88, a ponovo je dosta priče s obje strane bilo o suđenju.

Željko Obradović i Ioannis Sfairopoulos imali su zaista žestoke nastupe na večerašnjoj press konferenciji poslije pobjede Crvene zvezde nad Partizanom u prvenstvu Srbije.

Strasti između najvećih rivala se ne smiruju, a Obradović je ponovo rekao sve što mu je na srcu.

"Neizvjesna utakmica u kojom smo imali šansu da pobijedimo. Ne bi bilo nezasluženo. Čestitke Crvenoj zvezdi, ali ima nekih stvari o kojima ne bih ponovo pričao", rekao je Obradović i dodaje:

"Ja sam već pričao na šta je ličilo i kako je izgledalo finale ABA lige. Svima koji se razumiju u košarku je sve jasno. Nemam šta da dodam."

Novinari iz Srbije primijetili su kako se košarkaš Partizana Kevin Punter ne pozdravlja s protivničkim košarkašima. Obradović je zbog toga zagrmio.

Oglasi

"Nemam pojma da se on ne pozdravlja. Vjerujem vam, ali to nisam vidio. Što se Puntera tiče, odavno nije viđeno da jedan igrač doživljava takvu torturu. Protiv njega se ne igra košarka, igra se svaki drugi sport. Strašno koliko batina dobija i koliko ga prebijaju", ističe Obradović.

Trener Crvene zvezde Ioannis Sfairopoulos je nezadovoljan odnosom sudija prema njegovom timu. Smatra da je Partizan za to krivac.

"Čestitam igračima na pobjedi. Ovdje sam 10 mjeseci, poštujem ligu, protivnika, navijače i sudije. Do sada nisam pričao ni o čemu drugom osim o kođarci. Nažalost, Partizan je pričom o sudijama uspio da sadašnje sudije nemaju poštovanje. I mi možemo napadati sudije", rekao je grčki trener i napustio je press konferenciju.

Strasti u srbijanskoj košarci se ne smiruju. Pljušte optužbe iz dana u dan s obje strane i zaista ovaj rivalitet prelazi mnoge granice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi