Srbija bruji o potezu Obradovića i Partizana, razotkrio ih adut Hrvatske: "Teško je gledati sve to"

Beogradski "crno-beli" kreću u drugom smjeru

Srbija bruji o potezu Obradovića i Partizana, razotkrio ih adut Hrvatske: "Teško je gledati sve to"

Admin Čaušević

KK Partizan se odlučio za potpuno neočekivan i poprilično riskantan potez. Potvrdio je to Jaleen Smith, Amerikanac s hrvatskim pasošem koji je u drugoj polovini prošle sezone nastupao za Beograđane.

Upitno je kako će izgledati KK Partizan naredne sezone, a broj srpskih igrača mogao bi se svesti na minimum. Jedini siguran je Vanja Marinković i to kao novi član.

Vijesti iz Beograda govore da je Aleksa Avramović jako blizu prelaska u Maccabi iako ima važeći ugovor s Parnim valjkom, dok bi ekipu mogao napustiti Danilo Anđušić.

Do sada je otišao veliki broj košarkaša, a kako sada stvari stoje priključit će im se i hrvatski reprezentativac Jaleen Smith koji je za Partizan igrao prošle godine.

Poslije izjave Smitha Srbija bruji o zaista nesvakidašnjem potezu velikana iz Beograda zbog čega je iznenađen i sam Amerikanac koji je trenutno adut Hrvatske u borbi za plasman na Olimpijske igre.

"Ne viđa se to često u Euroligi da jedan tim potpuno rekonstruiše ekipu. Čak i takav tim, kakav je Partizan, praktično je sve precrtao i krenuo iz početka."

Oglasi

"Teško je gledati sve to. Pričao sam sa generalnim menadžerom i pretpostavljam da kreću u drugom smjeru. Da žele novu grupu igrača, da ubrizgaju novu krv u kulturu kluba", rekao je Smith za Meridian Sport.

Dakle, Željko Obradović je odlučio da potpuno promijeni ekipu nakon razočaravajuće sezone u kojoj je najveći rival Crvena zvezda osvojila sve domaće trofeje računajući i ABA ligu.

Ovakva odluka definitivno dolazi kao iznenađenje, ali se nešto slično moglo i naslutiti pošto je do sada otišao veliki broj igrača te je na pomolu potpuna rekonstrukcija.

Kevin Punter, Zach LeDay, Frank Kaminsky i Alen Smailagić su samo neki od igrača koji su otišli. Na listu bi se uskoro mogao dodati i Anđušić.

"Još ne znam da li ostajem. Ni ovamo ni tamo i dalje", kratko je poručio 33-godišnji krilni centar.

Osim Marinkovića trenutno u rosteru Partizana za novu sezonu sigurna su samo još trojica igrača Frank Ntilikina, Balša Koprivica i Gabriel Lundberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi