Ne pamti se ovako nešto: Apsolutna revolucija Partizana i Željka Obradovića
Željko Obradović promijenio je kompletan tim pred početak nove sezone (Foto: EPA)

Potpuno je promijenjen tim

Ne pamti se ovako nešto: Apsolutna revolucija Partizana i Željka Obradovića

Midhat Šljivak

KK Partizan u novu sezonu ulazi s potpuno novim rosterom. Dugogodišnji članovi su napustili klub, a Željko Obradović ispred sebe ima sasvim novu ekipu.

Nakon poprilično neuspješne sezone koja je iza njih KK Partizan je odlučio napraviti potpunu rekonstrukciju rostera, pa će Željko Obradović imati posve novi tim.

Ekipu su napustili dugogodišnji članovi Zach LeDay, James Nunnally i Kevin Panter, Obradović se odrekao usluga Franka Kaminskog i PJ Doziera, a bivši su još Alen Smailagić, Mateusz Ponitka.

Uskoro će vjerovatni klub napustiti Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović, Bruno Caboclo ne želi više igrati u crno-bijelom dresu i kompletan roster je doslovno promijenjen.

Partizan je već doveo nekoliko poznatih imena. Najveće ime svakako je bivši NBA igrač Frank Ntilikina, a tu je i povratnik u klub Vanja Marinković.

Bekovske pozicije jače su i za Gabriela Lundberga i Sterlinga Browna, Isaac Bonga je doveden na poziciji tri, dok će mjesto pod košem za sada zauzeti Isiaha Mike i Tyrique Jones.

Oglasi

Također, dovedeni su i Mario Nakić i Arijan Lakić, no od njih se ne očekuje da budu bitan faktor kod Obradovića i tu su uglavnom da popune roster.

Partizan nije završio s pojačanjima. S beogradskim crno-bijelim povezuje se još jedan američki centar, 32-godišnji Brandon Davies i on je trenutno u pregovorima s klubom.

Obradović cilja još jednog igrača na poziciji playmakera, te još jednog košarkaša koji će pokriti mjesto krilnog centra.

Partizan je mnogim košarkašima veoma privlačna opcija. To im znatno olakšava potpise i nema dileme da će bez većih problema naći igrače po želju legendarnog trenera.

Oglasi

Podsjetimo, protekle sezone Partizan je ostao bez doigravanja u Euroligi iako su imali veliku šansu u finišu sezone, a najveći rival Crvena zvezda ih je porazila u finalima ABA lige i prvenstva Srbije.

Nakon toga rukovodostvo kluba je u dogovoru s Obradovićem odlučilo napraviti radikalne promjene i za sada su ih definitivno i napravili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ne pamti se ovakva revolucija u jednom timu. Ipak, promjene su bile neophodne i crno-bijeli su s Obradovićem odlučili krenuti od nule.

Cilj za narednu sezonu je svakako plasman u doigravanje Eurolige, ali i vraćanje titule u ABA ligi. Prvenstvo Srbije je posljednji put osvojeno 2014. godine i često se čini kao da ljude u partizanu ovaj trofej i ne zanima previše.

Top Komentari

stranputica
Pa imali k'o u toj ekipi od toliko opjevane srbijanske škole košarke? Avramovića otjerati? Lik mi totalno antipatičan ali je paklen igrač,....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi