Dame uzdignute glave nakon poraza: "Idemo na pobjedu u Luksemburgu"

Brčaninović i selektor nakon meča

Dame uzdignute glave nakon poraza: "Idemo na pobjedu u Luksemburgu"

Eldar Ganibegović

Nakon visokog poraza od Crne Gore u prvoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket pred kamere su stale najbolja igračica susreta Melisa Brčaninović, te selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, 

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Ilidži odigrala prvi meč u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. godine. Protivnik je bila Crna Gora, a rezultat je glasio 70:91.

Nažalost, jedna crna rupa u drugoj četvrtini i serija Crne Gore 0:17 koštala nas je i do kraja se nismo uspjeli vratiti, no djevojke su ipak pružile dobar otpor selekciji koja je bila sedma na posljednjem Eurobasketu.

Nakon utakmice izjavu je dala Melisa Brčaninović, koja je s 26 poena bila prvo ime susreta. 

"Čestitala bih reprezentaciji Crne Gore na utakmici. Pohvalila bih našu ekipu jer smo pokazali da se možemo s dobrim repreznetacijama boriti. Iz nekih tehničkih grešaka je došlo do ovog rezultata. Prva naša zajednička utakmica, dosta mladih igračica i mislim da se već vidi neki pomak i poslije pet dana rada smo već nešto napravili. Mislim da će iz utakmice u utakmicu to bolje izgledati. Mnogo tehničkih grešaka, od prevelike želje za dokazivanjem su se desile te greške, ali smatram da će se to vremenom poboljšati i da će mlade igračice dobiti ulogu u ekipi i iskoristiti je", rekla je ona, pa najavila gostovanje u Luksemburgu:

Oglasi

"U Luksemburgu ćemo gledati da nađemo svoju prvu pobjedu. Smatram da smo relatvino bolja reprezentacija, tako da se nadamo pobjedi i idemo što bolje da se pokažemo tamo."

"Jako malo vremena za neke utiske. Imali smo zaista dobrih stvari, ali preovladale su negativne. Imaju komunikaciju i iskustvo, kako ofanzivno tako i defanzivno. Nedovoljna uigranost prije svega, izgubljene lopte, neiznuđenje greške, bez pritička baciš nekoliko lopti u aut što je veliki problem protiv ovakve ekipe.

Drugo skokovi, treće samopouzdanje mora da bude veće. Crna Gora je diktirala ritam od prve minute, sve što smo uspijevali je da se približimo u nekim momentima. Jako lako su se vraćali na neku sigurnu razliku, gdje je samopouzdanje veće, a mi opet kopaj kopaj da zaprijetiš.

Bilo je dobrih stvari, ali bilo je stvari koje izuzetno ne valjaju i moramo da radimo na to. Ekipa igra za ta tri igrača (koje su većinom postigle naše poene). Upravo u momentima kada smo uspijevali da se vraćamo u utakmicu, nismo bili konkretni.

Protiv Luksemburga mislim da ćemo uraditi sve. Prvo i osnovno je da smanjimo broj izgubljenih lopti, bez toga ne možemo biti konkurentni ni protiv koga. Imalo je utjecaj što je prva utakmica, očekivanja, malo smo izgorili u cijeloj toj želji. Za neke stvari nema opravdanja i potrudit ćemo se da promijenimo neke stvari da budemo konkretni u Luksemburgu", rekao je selektor Miloš Pavlović. 

S 48:56 je Luksemburg slavio kod Švicarske u našoj grupi. Upravo kod Luksemburga gostujemo za tri dana, dok će Crna Gora ugostiti Švicarsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi