Zeničanke u Areni bolje od Celja

Treća pobjeda Čelika u Regionalnoj ligi

Zeničanke u Areni bolje od Celja

Košarkašice Čelika i slovenačkog Athlete Celja večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja odigrali u okviru 8. kola MŽRKL-a veoma zanimljivu utakmicu. Konačan rezultat glasio je 76:65 u korist Čelika.

Gošće iz Slovenije su u prvoj utakmici slavile u Celju, tako da su Zeničanke morale slaviti u Zenici kako bi zadržale šanse za plasman u završnicu. 

Prvi dio utakmice protekao je u izjednačenoj igri, gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu, ipak domaće košarkašice zahvaljujući raspoloženoj Aidi Kalušić stižu do vodstva na kraju prve četvrtine 19:17. U drugoj četvrtini, ponovo izjednačena igra, sa dosta preokreta, ali ipak Zeničanke na krilima Kalušić, Popović i Kapor na odmor odlaze sa prednošću plus osam 43:35. 

U trećoj četvrtini gošće iz Slovenije su preko Trebec i Slosnjak zaigrale mnogo bolje, te su treći period okončale na samo minus tri 53:50 u korist Čelika. Posljednji period utakmice zahvaljujući Iriškić i Kapor domaće igračice bolje otvaraju te povećavaju prednost na plus šest 58:52. Gošće se bude, te je u 35.minuti rezultat bio plus tri 60:57 za Čelik. Tri minute prije kraja Celjanke su izjednačile trojkom Prezelj za rezultat  60:60. U posljednju minutu ušlo se sa rezultatom 64:62 za Zeničanke, koje su do kraja uspjele zadržati prednost, te upisati treću pobjedu. 

Najefikasnije igračice u redovima Zeničanki bile su Aida Kalušić  sa 19 poena, Aldijana Iriškić je imala 17 poena, dok je Tamara Kapor je postigla 15, a standardno dobra bila je i  Nataša Popović koja je uz devet poena imala i 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima ekipe iz Celja, najbolje su bile Trebec sa 13 poena i sedam skokova, Slosnjak je kao i Dojkić ubacila 12 poena, a Prezelj je imala 10 poena. Zeničanke su upisale treću pobjedu uz tri poraza, dok je ekipe Athlete Celje ovo bio pet poraz uz dvije ostvarene pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije