Zenit bolji od Baskonie

Novi poraz za Ivanovićev tim

Zenit bolji od Baskonie

Košarkaši Zenita večeras su u svojoj dvorani uspjeli doći do svoje šeste euroligaške pobjede savladavši Baskoniu 72:66. 

Do nje su došli, ispostavilo se, nakon prednosti koju su izgradili u prvoj četvrtini koja im je pripala rezultatom 23:16. 

Opet se gostujući košarkaši nisu najbolje snašli u utakmici na mali broj poena, obrana Zenita u ključnim momentima zaustavila je Stauskasa i Shengeliu, kao i Henryja te su bodovi ostali u Sankt Petersburgu. 

Will Thomas s 19 poena bio je najbolji pojedinac susreta a samim tim i u Zenitu, dok ga je dobro pratio Ponitka koji je zabio 14 koševa. Stauskas je postigao 15 koševa, Henry i Shengelia dodali su po 13 za Baskoniu koja je sve dalja od borbe za 1/4 finale Eurolige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi