Barcin niz stao u Vitoriji: Baskonia i Ivanović zaustavili Pešićev stroj

Pobjeda Baskonie

Barcin niz stao u Vitoriji: Baskonia i Ivanović zaustavili Pešićev stroj

Košarkaši Baskonie večeras su na svom parketu u Vitoriji u okviru 17. kola Eurolige zaustavili lidera ovog natjecanja Barcelonu rezultatom 76:74.

Duško Ivanović premijerno je u svom novom mandatu vodio Baske u Euroligi i odmah za pojas stavio skalp najjačeg protivnika. 

Barca je u ovaj meč ušla indolentno i pomalo podcjenjivački što joj se na kraju i razbilo o glavu. Stvorio se dojam kao da gostujući košarkaši očekuju da se igrači Baskonie sami predaju, no umjesto toga oni su trpali nemilice koš rivalima iz Endesa lige te na poluvrijeme otišli na velikih 16 razlike.

Popelo se to i na +21 početkom 3/4 a Barca je počela igrati košarku tek kada je vidjela da je vrag odnio šalu i da Baski jure ka pobjedi. Stigli su gostujući košarkaši na sami egal, no autoritativno zakucavanje Shengelie u lice Nikoli Mirotiću za 76:74 je ispostavilo se, odlučilo ovaj susret. Imao je Oriola na kraju šut za pobjedu, no njegova teška trojka preko ruku Shengelie nije ušla i veliko slavlje u Vitoriji je moglo da započne.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Henry s 20 poena bio je najbolji kod pobjedničkog tima, Shields je dodao 14, a Shengelia 13 koševa. Mirotić sa 17 poena bio je najefikasniji kod Barcelone, po 13 su dodali Delaney i Kuric. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije