Zenit i službeno 'izgubio' susrete protiv Baskonie i Valencie
Foto: Euroleague

Rusi nisu otputovali u Španjolsku zbog širenja koronavirusa u timu

Zenit i službeno 'izgubio' susrete protiv Baskonie i Valencie

Zenit iz Sankt Petersburga posljednjih dana je punom snagom pogodio koronavirus.

Iako je ruski tim koji je sjajno startao u Euroligi te zabilježio pobjede protiv Anadolu Efesa i Barcelone molio Euroligu da odgodi njihove ovotjedne susrete s Baskoniom i Valenciom, od toga neće biti ništa. 

Disciplinska komisija Eurolige odlučila je kako je ruski euroligaš obje ove utakmice izgubio službenim rezultatom 20:0. Po protokolu koji je postavila Euroliga uoči ove sezone, ekipa koja ne može okupiti osam zdravih košarkaša za utakmicu, istu gubi za zelenim stolom rezultatom 20:0. Koronavirus u Zenitu je pokosio osam košarkaša, te četiri člana stručnog stožera uključujući i prvog trenera Xavi Pascuala, kao i klupskog masera.

Cijela ekipa nalazi se u izolaciji a među oboljelim nema komplikacija i svi se osjećaju dobro. 'Jedina' negativna okolnost je da je ruski tim bez borbe ubilježio dva poraza, a kako stvari stoje, u Euroligi će u ovoj sezoni biti dosta ovakvih slučajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi