Žestoke kazne poslije tuče o kojoj će se dugo pričati

FIBA je bila jasna

Žestoke kazne poslije tuče o kojoj će se dugo pričati

S. Mlaćo

FIBA je suspendovala 13 igrača, trenera i kompletan sudijski tim koji je učestvovao u tuči na meču Australije i Filipina. 

Kako je već poznato, meč je zbog tuče prekinut u trećoj četvrtini, te su sasvim razumljivo izrečene žestoke kazne. Desetorica igrača Filipina su zaradili ukupno 35 utakmica kazni, a selektor te zemlje kažnjen je jednu utakmicu uz novčanu kaznu.

Njegov pomoćnik Uičiko dobio je zabranu vođenja ekipa na tri utakmice, a dva Saveza će platiti ukupnu kaznu od 350.000 švicarskih franaka. Filipini 250.000, a Australija 100.000.

Po godinu dana suspenzije zaradile su i sudije iz Omana, Saudijske Arabije te Libana, a uz to su skinuti sa elitne liste sudija.

Rezultat kod prekida bio je 89:53 za Australiju, a zatim su nastupile scene koji se zaista rijetko viđaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti